1099-MISC voor rapportage inkomsten van onafhankelijke contractant $ PpfFinancialBlog.com (2024)

  • Wat is een 1099-MISC-formulier?
  • Wat is een "Niet-werknemer?"
  • Wie moet een 1099-MISC-formulier ontvangen?
  • Hoe verschilt een 1099-MISC van een W-2-formulier?
  • Wat zijn de deadlines voor 1099-MISC-formulieren?
  • Waar kan ik 1099-MISC-formulieren downloaden?
  • Hoe ziet een 1099-MISC-formulier eruit?
  • Voordat u formulier 1099-MISC voorbereidt
  • Hoe kan ik formulier 1099-MISC voorbereiden?
  • Overig inkomen versus inkomen uit niet-werknemers
  • Hoe 1099-MISC-formulieren met de IRS in te dienen

De deadline voor het indienen van 1099-MISC-formulieren en 1096 verzendformulieren is 31 januari van het volgende jaar. Dit is hetzelfde als de deadline voor het geven van 1099-MISC-formulieren aan ontvangers.

Voor de formulieren van het belastingjaar 2018 is de indieningstermijn 31 januari 2019. Er zijn geen verlengingen toegestaan ​​voor deze deadline. U kunt in dit artikel details vinden over de deadlines van de jaarlijkse loonbelastingaangifte.

Wat is een 1099-MISC-formulier?

EEN 1099-MISC formulier wordt gebruikt om diverse inkomsten te rapporteren (soms "niet-werknemersinkomen" genoemd) aan de IRS. Het wordt ook gebruikt om informatie over het inkomen aan de ontvangers te geven, zodat ze hun inkomstenbelastingaangifte kunnen voltooien. Het 1099-MISC-formulier is een jaarlijks loonformulier, wat betekent dat het moet worden voorbereid, aan de werknemers moet worden gegeven en op 31 januari aan de IRS moet worden voorgelegd voor het vorige belastingjaar.

Het 1099-MISC-formulier toont het bedrag dat u tijdens het kalenderjaar aan de ontvanger hebt betaald, in een vak afhankelijk van het type betaling. Als bronbelasting is ingehouden op de betalingen (dit is niet gebruikelijk), is het totale bedrag van de inhouding voor het jaar inbegrepen. Het btw-nummer en andere informatie over de ontvanger moeten ook worden vermeld.

Wat is een "Niet-werknemer?"

De IRS gebruikt de term "niet-werknemer" om iedereen te omvatten die diensten levert aan een ander persoon of bedrijf. Het is een brede categorie, inclusief freelancers, privé-aannemers (zoals onderhoudsdiensten) en outsourcingbedrijven.

Wie moet een 1099-MISC-formulier ontvangen?

Als je tijdens het jaar $ 600 of meer aan een niet-werknemer of $ 10 of meer aan royalties hebt betaald, moet je die persoon een 1099-MISC sturen met het totale bedrag dat je voor dat jaar hebt betaald.

Naast het minimale geldbedrag wordt het 1099-MISC-formulier gebruikt om betalingen aan niet-werknemers vast te leggen, waaronder:

  • Inkomsten verdiend door een onafhankelijke contractant maar niet door een werknemer
  • Vergoedingen, commissies (aan verkopers die geen werknemers zijn), huur of betaalde royalty's
  • Betaling voor prijzen, onderscheidingen of juridische diensten
  • Overmatige gouden parachute betalingen
  • Medische en gezondheidszorgbetalingen

Als u betalingen aan een bedrijf hebt gedaan, hoeft u ze waarschijnlijk geen 1099-MISC-formulier te geven. Er zijn uitzonderingen op deze vereiste, inclusief die voor advocaten. Raadpleeg dit artikel over wie een 1099-MISC-formulier moet ontvangen voor meer informatie.

Voordat een niet-werknemer een 1099-MISC kan ontvangen, moet hij een W-9-formulier invullen. Dit formulier is vergelijkbaar met een W-4-formulier dat nieuwe werknemers moeten invullen in huren. Het W-9-formulier bevat naam en adres en, het belangrijkste, het belastingidentificatienummer van de ontvanger.

Hoe verschilt een 1099-MISC van een W-2-formulier?

W-2-formulieren zijn de loon- en belastingaangiften aan het einde van het jaar die aan werknemers worden verstrekt. Een W-2-formulier toont de bruto belastbare inkomsten van de werknemers, evenals de federale / staat inhoudingen en VAIS belastingen (sociale zekerheid en Medicare). 1099-MISC-formulieren worden gegeven aan niet-werknemers, met bedragen van betalingen gedurende het jaar. In de meeste gevallen worden er geen belastingen ingehouden en is er geen belastingheffing op FICA-belasting.

Wat zijn de deadlines voor 1099-MISC-formulieren?

Inzenden bij ontvangers: De 1099-MISC moet vóór 31 januari van het volgende jaar bij de begunstigde worden ingediend, zodat ze het formulier kunnen gebruiken om hun inkomstenbelastingen voor te bereiden.

Indienen met de IRS: De 1099-MISC moet vóór 31 januari voor het voorgaande jaar bij de Internal Revenue Service (IRS) worden ingediend.

De exacte datum verandert elk jaar, op basis van wanneer de deadline valt. Als de deadline een feestdag of een weekend is, is de deadline de volgende werkdag. Voor meer details over de exacte deadlines voor het indienen van 1099-MISC-formulieren in het lopende jaar voor werknemers en de IRS, raadpleeg dit artikel met deadlines voor het meest recente belastingjaar.

Waar kan ik 1099-MISC-formulieren downloaden?

Als u een salarisadministratie, online zakelijke belastingsoftware of boekhoudsoftware heeft, kunt u deze mogelijk gebruiken om het formulier in te vullen en bij de IRS in te dienen. De beste manier om bestanden te archiveren is door het IRS E-File-systeem te gebruiken.

Als u slechts een paar formulieren heeft om te archiveren, kunt u het PDF-invulbare formaat online gebruiken. Maar dit formulier is alleen invulbaar voor de statuskopie en kopie 1 voor de ontvanger. U kunt exemplaar A niet afdrukken en verzenden omdat het in een speciale rode inkt is afgedrukt. U kunt kopieën van het origineel krijgen in een kantoorwinkel.

Hoe ziet een 1099-MISC-formulier eruit?

De 1099-MISC is een meerdelige vorm.

  • Kopie A wordt door de betaler (uw bedrijf) aan de IRS voorgelegd
  • Kopie 1 wordt door de betaler bij de belastingdienst ingediend
  • Kopie B is voor de ontvanger
  • Kopie 2 wordt aan de ontvanger gegeven voor het indienen bij de belastingaangifte van de staat.
  • Kopie C wordt bewaard door de betaler.

Voordat u formulier 1099-MISC voorbereidt

U zult twee dingen nodig hebben voordat u begint:

  • Een W-9-formulier ondertekend door de niet-werknemer, om informatie te verzamelen over de contactgegevens van de persoon en, nog belangrijker, een ID-nummer van de belastingbetaler voor die persoon. Als u geen ID van uw belastingbetaler heeft of als de ID onjuist is, moet u mogelijk bronbelasting (genaamd back-up-inhouding) van de 1099 inkomsten van die persoon inhouden.
  • De totale betalingen voor die persoon of onderneming voor het jaar. Vergeet niet dat als je gedurende het jaar geen $ 600 aan die persoon hebt betaald, je geen 1099-MISC-formulier hoeft in te vullen (maar de persoon moet nog steeds alle ontvangen inkomsten rapporteren).

Hoe kan ik formulier 1099-MISC voorbereiden?

In dit artikel wordt u stapsgewijs door het proces van het voltooien van formulier 1099-MISC geleid. U zult eerst informatie over elke begunstigde moeten verzamelen. Als u geen W-9-formulier hebt ondertekend, moet u er een krijgen.

Overig inkomen versus inkomen uit niet-werknemers

Een verwarrend onderdeel van het invullen van formulier 1099-MISC is welke box te gebruiken voor wat.

  • Box 7, voor niet-werknemersinkomen, is voor betalingen aan onafhankelijke contractanten en andere niet-werknemers die werk voor u hebben gedaan. Verwerk vergoedingen, commissies, prijzen en onderscheidingen aan die mensen of bedrijven.
  • Box 3, Overige inkomsten is voor betalingen die niet in een van de andere vakken kunnen worden gerapporteerd.

Hoe 1099-MISC-formulieren met de IRS in te dienen

Als u papieren kopieën van alle 1099-MISC-formulieren indient, kunt u deze samen met een formulier 1096 verzenden. Zorg ervoor dat u de juiste formulieren voor het indienen van documenten krijgt.

Het is eenvoudiger om 1099-MISC-formulieren elektronisch in te dienen. In dit geval heeft u de 1096 verzendformulieren niet nodig.

Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 8 Beste notitie-aannemende apps voor 2019

✔ - Hoe het noodherstel te compenseren met risicomanagement

✔ - Rapport: Top 7 Crowdfunding-sites voor beleggers

1099-MISC voor rapportage inkomsten van onafhankelijke contractant $ PpfFinancialBlog.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5715

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.